Wat er beter is dan de atmosferische V10 in de Lamborghini Huracán Performante? Dezelfde V10, maar dan in een Huracán zonder een dak. Gewoon, omdat tunnels bestaan. Dit is de nieuwe Lamborghini Huracán Evo Spyder – een van de leukste dingen die je je trommelvliezen kunt aandoen. Een luidere uitlaat is niet nodig. Wel wenselijk.

De vernieuwde Lamborghini Huracán Evo viel enorm in de smaak vanwege de opgefriste V10 met 640 pk en 600 Nm koppel, het verbeterde interieur en de nog betere wegligging. De Lamborghini Huracán Evo Spyder zal ons ongetwijfeld ook goed kunnen bekoren. Het is dan ook de Evo, maar dan zonder dak.

De Lamborghini Huracán Evo Spyder weegt 1.542 kilo en dat is zo’n 100 kilo meer dan de versie mét dak. Het sprintje naar de 100 km/u duurt 3,1 seconden en de topsnelheid is 325 km/u. De 0-100-tijd is 9,3 seconden. Als je 100 km/u rijdt, sta je binnen 33 meter stil.

De kap gaat open of dicht binnen 17 seconden en dat kan met een snelheid tot 50 km/u. Twee vinnen komen op dat moment omhoog zodat de lijn van de auto niet onderbroken wordt als het dak omlaag is. Hebberig geworden? Hij kost 202.437 euro zónder belastingen. Serieuze bedragen dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)