Degenen waarvan het geheugen nog niet is aangetast door leeftijd, levenselixer uit de tap of andere geneugten des leven, zullen zich nog herinneren dat TopGear ooit een dagje mocht meelopen met het personeel van Heathrow Airport. Ze vroegen ons om een geschikte auto mee te brengen. Misschien een pick-up of een SUV, zeiden ze. Daarvoor belden we Lamborghini om te vragen of we een Aventador konden lenen.

Een groot succes, dacht Lamborghini en sinds een tijdje zetten ze ook Lamborghini’s in op het vliegveld van Bologna, dat een halfuurtje van de Lambo-fabriek ligt. De busstop voor vliegtuigen kreeg een Lamborghini Huracán van de fabrikant. En niet zomaar één. Het is een speciale uitvoering, ontworpen door Centro Stile. Hij is uitgerust met radio’s, een lichtbalk en stickers met ‘Follow Me’ erop. Het vliegveld gaat de Huracán gebruiken om vliegtuigen van de terminal naar de landingsbaan te leiden, en andersom.

De Lamborghini Huracán die deze taak op zich neemt, is er eentje van vóór de facelift en met achterwielaandrijving. Het is dus geen nieuwe Huracán Evo. En daar is helemaal niets mis mee. De 5,2-liter motor levert 580 pk en duwt de auto van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden. De topsnelheid is een bescheiden 322 km/u. Als hij zich maar niet gaat vervelen, want hij mag met nog geen 50 km/u over het vliegveld rondrijden. Dit is al de zesde keer dat Lamborghini het vliegveld van Bologna een auto leent. Moge deze samenwerking lang voortgezet worden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie