Dit is de Lamborghini Huracán Performante Spyder. Ja: een Performante Spyder. Een tegenstrijdig model, inderdaad. Want de Performante is het meest gefocuste, circuitklare model van Lamborghini. Waarom zou je daar het dak afhakken en een zware cabrio-constructie inbouwen? Wil je bijbruinen, dan is een reguliere Spyder toch afdoende?

Er is één heel goede reden voor: het gillende V10-geluid. Plus: de Performante is qua rijgedrag zo’n dramatische verbetering ten opzichte van de ‘normale’ Huracán, dat je dit de daklozen ook gunt.

Eerst het belangrijkste: de 5,2-liter V10 produceert 640 pk bij 8.000 schreeuwende toeren per minuut. Het kost de Lamborghini Huracán Performante Spyder 3,1 seconden (+0,2 ten opzichte van de dichte Performante) om de 100 km/u te bereiken. De 200 km/u bereikt ie na 9,3 seconden (+0,4). Net zo lang als het duurt om de naam uit te spreken, dus. De topsnelheid is 325 km/u. In een cabriolet.

De basis van de Performante Spyder is een mengsel van aluminium en koolstofvezel, de magische ALA-aerodynamica is ook van de partij, de koolstof-keramische remmen zorgen voor stopkracht en P Zero Corsa-banden voor de grip. En dankzij het open dak krijg je extra luide verbale aanmoediging van achteren.

En dan het probleem: Lamborghini Huracán Performante Spyder weegt 125 kilo meer. Het totaalgewicht is 1.507 kilo. Overigens is dat 35 kilo minder dan de normale Spyder. Een glas halfvol/halfleeg-situatie dus. En toch: op papier slaat de Performante-uitvoering misschien nergens op, maar in werkelijkheid wil je er echt heel graag mee rijden. Geloof ons.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)