Huracán, Vaticaan. Toeval bestaat niet. Als één auto het in zijn naam had zitten om gezegend te worden door de Paus, was het wel de tiencilinder van Lambo. Om nog specifieker te zijn, de versie die het beste aureolen kan tekenen op het asfalt: de driftgrage Lamborghini Huracán RWD Coupé.

Lamborghini deed daarom een speciale uitvoering van de achterwielaangedreven Huracán cadeau aan Paus Franciscus. De honcho van het heiligdom veilde de wit-goudgekleurde supercar in mei dit jaar voor het goede doel. En nu mogen de sleutels opnieuw naar een nieuwe eigenaar. Opnieuw komt de opbrengst ten goede aan een goed doel, maar het gaat niet om een veiling.

Nee, de Lamborghini Huracán van de Paus wordt verloot. Meedoen kan al vanaf 10 dollar. Hoe meer lootjes je koopt, hoe groter de kans is dat jij deze heilige koe in je garage mag parkeren. De 5,2-liter V10 produceert 580 pk. In 3,4 seconden zit je op de 100 km/u en de topsnelheid is 320 km/u.

De opbrengst gaat naar Charities Aid Foundation of America. Dit goede doel verdeelt het weer verder onder andere doelen. Doneer 10 dollar en je krijgt 100 lootjes. De bedragen lopen op tot 5.000 dollar. Voor het genereuze bedrag krijg je 50.000 lootjes. Een stuk of wat lootjes als kerstcadeau, niet eens een slecht idee.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie