Steek je hand in een zak chips en veeg daarna met je vette vingers over het scherm. Kijk dan even naar het zijaanzicht van deze Lamborghini Lanzador – dan is het toch net de productieversie van de Estoque? Geweldig nieuws, dus. Je kijkt naar de eerste volledig elektrische Lamborghini ooit. De officiële onthulling vindt als het goed is nog plaats, maar de foto’s lekten al vroegtijdig het internet op.

De Lamborghini Lanzador is een soort Huracán Sterrato met een elektromotor en twee extra stoelen. Of een Urus met twee deuren minder en een sterker aflopende daklijn. Net wat jij wilt. Dat het weer een soort SUV is en dat het een Lamborghini zonder V10 of V12 is, daar mag je best wat van vinden, maar wij vinden het in ieder geval een onnoemelijk gaaf ding.

Wat zijn de specificaties van de Lamborghini Lanzador?

Het Franse Actu Auto deelde stiekem alvast vroegtijdig de foto’s, maar de specificaties blijven nog even geheim. We durven ons geld wel te zetten op minimaal twee elektromotoren (maar het kunnen er net zo goed drie of vier zijn), vierwielaandrijving, een enorme bak vermogen en geen armoedige actieradius. De auto komt pas in 2028, dus er is nog ruimte voor wat doorontwikkeling van batterijen.

Wat betekent Lanzador?

Heel letterlijk vertaald, betekent Lanzador in het Spaans (nee, niet Italiaans) iets van ‘werper’. Lamborghini vernoemt auto’s naar Spaanse vechtstieren en de Lanzador zal geen uitzondering zijn. Met een beetje geluk krijgen wij bij de officiële onthulling wat meer uitleg over de naam. We zijn ook benieuwd naar de prijs – die zal voor Nederland wellicht (relatief, heel relatief) meevallen vanwege het gebrek aan BPM.

Advertentie

Reacties

 • Olaf heeft op 26 augustus 2023 geschreven:

  Mooi ding. Voor de “gewone man” is er de Peugeot 408 met hetzelfde silhouet…

  Reageer
 • Dave heeft op 18 augustus 2023 geschreven:

  Wat een dikke bak!
  Dat gebrek aan BPM kan tegen de tijd dat deze op de markt komt nog best wel eens tegen gaan vallen.

  Reageer
 • Maarten heeft op 18 augustus 2023 geschreven:

  Komt zo uit Cyberpunk..
  Wat een beest, gruwelijk.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie