Zonder ook maar één man met een lange regenjas gesproken te hebben, kun je er bijna zeker van zijn dat Lamborghini er ook eentje gaat bouwen: een super-gelimiteerde hypercar die voordat de wereld ‘m ziet al uitverkocht is. Denk aan een McLaren Senna of een Bugatti Divo. Elk poenig merk doet het, en Lambo dus ook.

En dan nu de geruchten. Volgens een McLaren-forum, waar vermoedelijk potentiële klanten zitten die door Lamborghini benaderd zijn, luistert de auto naar de naam Lamborghini LB48H. Die naam had net zo goed kunnen horen bij een Star Wars-robotje, dus we hopen van harte dat daar nog een fraaie échte naam voor in de plaats komt. Vast wel. Oh, en het wordt de eerste hybride hypercar van Lamborghini – ruim vier jaar na de nooit in productie genomen Asterion.

Specificaties van de Lamborghini LB48H

De Lamborghini LB48H leent inspiratie van de Terzo Millennio (dat is ook de auto op de foto’s, uiteraard) en zal tevens de voorloper zijn van de opvolger van de Aventador. Want ook de volgende supercar van Lamborghini ontkomt niet aan de hybride-terreur. Een 6,5-liter V12 zou 800 pk produceren en worden bijgestaan door een elektromotor met 50 pk.

Volgens dezelfde bron zullen slechts 63 klanten een Lamborghini LB48H de kans krijgen om er eentje te kopen. Onthoud dat Lambo in 1963 is opgericht, en je snapt het getal. De productie start al eind dit jaar en ergens halverwege 2019 krijgen de klanten hun sleutel.

Ergens zou het getal 63 ook een kruising van geruchten kunnen zijn. Van de Lamborghini Aventador SVJ 63 komen namelijk ook slechts 63 exemplaren. De Lamborghini LB48H zou rond de 2,5 miljoen euro kosten, zonder belastingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie