Rationele redenen om een Lamborghini met handbak te willen, bestaan niet. Geen handbeweging is sneller dan de transmissie in een Huracán of Aventador. Goede redenen zijn er genoeg. Want niets siert het interieur van een Lambo beter dan een opengewerkt schakelpatroon op de middenconsole. De V12 tot de 9.000 toeren doortrekken en zelf schakelen, dat moet goed voelen.

Fantaseren mag, maar hou het ook vooral daarbij. Want een Lamborghini met handbak zal er niet meer komen. Het merk keek naar de opties voor zowel de Huracán als de Aventador en moest noodgedwongen de conclusie trekken dat de zelfroer-optie niet haalbaar is. De korte reden: het is te duur. Dat zegt Lambo-CEO Stefano Domenicali tegen Motor Trend.

De Huracán deelt veel onderdelen met de Audi R8, die ooit met een handbak leverbaar was. Technisch gezien zou de instap-supercar dus een handbak kunnen krijgen. Helaas zijn de kosten om de productie opnieuw te starten simpelweg te hoog om er ook nog een beetje aan te verdienen. Voor de Aventador en zijn V12 bestaat al geen handmatige transmissie meer.

Zelfs als de Huracán met een handbak 25.000 dollar méér zou kosten, zou de 5 miljoen dollar die 200 exemplaren zouden opleveren niet genoeg zijn. De ontwikkelingskosten voor een handbak in de Aventador zouden nog veel hoger liggen. In de opvolgers van deze modellen zijn hybride aandrijflijnen een grote waarschijnlijkheid, waardoor ook hier de kans verder afneemt.

Waarom gebruikt Porsche wel nog steeds een handbak?

De handbak in de Porsche 911 GT3 is een oude race-versnellingsbak. De transmissie is al jaren in productie en alle kosten voor het ontwikkelen en het gereedschap om de bak te bouwen, zijn al terugverdiend. Hierdoor kan Porsche de handbak tegen weinig extra kosten aanbieden.

Wil je toch een Lamborghini met een handbak? Ga dan op zoek naar een leuke Gallardo. Of zoek een zeer dappere tuner en breek het internet met de enige handgeschakelde Lamborghini Aventador SVJ ter wereld. Doe dan.

Advertentie

Reacties

  • puk heeft op 26 maart 2019 geschreven:

    fuck jou auto farrari is better

    Reageer
  • james heeft op 26 maart 2019 geschreven:

    ik wil heb koopen voor 3milioen euro

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie