‘Zorgt gewoon dat het er cool uitziet’, was de boodschap van een trouwe Lamborghini-klant aan het hoofd van de ontwerpafdeling. Het resultaat van die opdracht is de Lamborghini SC20, de ‘extreemste open versie van een straatlegale V12-supercar’ volgens Lambo. De SC20 is net als de SC18 een product van Squadra Corse, de race-afdeling van Lamborghini. De divisie gebruikte de ervaring van de GT-raceklasse en de Essenza SCV12 die we eerder dit jaar zagen. En ja: deze auto is straatlegaal.

De Diablo VT Roadster, Veneno, Sian, Aventador J en de Concept S schoven ongetwijfeld ook over het moodboard. De koplampen zijn gloednieuw en zullen niet terugkomen op een andere Lamborghini. Zie jij er ook iets van de Gallardo in terug? Verder zijn er veel hoeken en hexagonen. Maar ook een kenmerk uit de geschiedenis: de Gandini-lijn (het zijprofiel van Lamborghini) moest terugkomen in de Lamborghini SC20. Lastig zonder dak, maar het is ze gelukt.

De mensen van Lamborghini polijstten het koolstofvezel met de hand om de luchtstroom te optimaliseren. Zo zou de bestuurder uit de wind moeten zitten. Het merk verklapt niet een exacte topsnelheid, maar wel dat de auto harder kan dan 270 km/u. Lamborghini is ervan overtuigd dat de klant daadwerkelijk met de auto gaat rijden. Het is er dus niet eentje voor in de garage. Maar goed ook, want achter de inzittenden ligt de 6,5-liter V12 met 770 pk en 720 Nm. Zonde om zoiets op te sluiten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear