Gisteren kon Lamborghini ‘m al niet meer geheim houden, maar de details van de ultralichte Sesto Elemento ontbraken nog. Gisteravond, op VAG’s traditionele pre-party in Parijs, is ie officieel gepresenteerd.

De Sesto Elemento is niet, zoals lang werd vermoed, de opvolger van de Murciélago. Het is een vierwielaangedreven studiemodel op basis van de Gallardo, dat dankzij eindeloze lappen koolstofvezel, al dan niet versterkt met kunststof, slechts 999 kilo weegt. Zelfs de velgen zijn van het hippe goedje gemaakt, en stoelen heeft de Sesto Elemento niet; alleen wat zitkussens in de carrosserie. Je verstelt de pedalen en het stuur.

De motor is een bekende: de V10 met 570 pk en 540 Nm. Waar deze echter een seconde of vier nodig heeft om een ‘normale’ Gallardo van 0 naar 100 te sturen, gebeurt dat bij de Sesto Elemento in slechts 2,5 seconden. Inderdaad, zo snel als een Veyron, maar dan zonder 24 cilinders en vijftien radiateurs. Dit alles dankzij een pk-gewichtsverhouding van 1,75 kg/pk; dat zijn motorfietswaarden.

Gewicht besparen is de toekomst, aldus Lamborghini, want als studieconcept geeft de Sesto Elemento aan welke richting hun toekomstige modellen uit zullen gaan. Klinkt goed, wat jullie?

Advertentie

Reacties

Advertentie