Een extravagante Italiaanse bouwer van supercars heeft een nieuwe versie van zijn meest praktische auto aangekondigd. Oftewel: Lamborghini laat vandaag een extra snelle en sterke nieuwe versie van de Urus zien. Dit is de Lamborghini Urus S: het vervolg op de cash-stier uit Sant’Agata.

De nieuwe ‘instapper’ krijgt een flinke boost die ervoor zorgt dat hij voortaan een duivelse 666 pk en 850 Nm uit zijn 4,0-liter twin-turbo V8 peurt. Daarmee is hij net zo sterk als de Urus Performante. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt wel 0,2 seconde langer dan bij die Performante, namelijk 3,5 seconden. Van 0 naar 200 gaat de Urus S in 12,5 seconden en zijn topsnelheid bedraagt 305 km/u.

De Urus S schijnt zichzelf ook behoorlijk vlot stil te kunnen zetten. Tijdens een remtest deed hij er 33,7 meter over om van 100 naar 0 km/u te komen. Doe met die informatie wat je wilt. Hij komt met maar liefst zeven rijmodi: Strada, Sport, Corsa en Ego zijn voor de weg en Terra (aarde), Neve (sneeuw) en Sabbia (zand) zijn voor het onverharde.

Never change a winning team

Het opnieuw getunede uitlaatsysteem herinnert je eraan waar Lamborghini vandaan komt. En wanneer je uitstapt om hem eens goed te bekijken, wordt het je nogmaals duidelijk. Optisch verandert er niet heel veel aan de Urus, maar waarom zouden ze ook? Voor de oplettende spotter hebben ze er een nieuwe voor- en achterbumper en een matzwarte skidplaat op gemonteerd.

Kopers krijgen meer keuze bij het kleurenpalet en kunnen kiezen voor andere afwerkingen en wielpakketten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 23-inch bronskleurige, diamantgepolijste velgen of zichtbaar koolstofvezel op het dak, we noemen maar wat. Lambo-baas Stephan Winkelmann is in ieder geval blij met het nieuwe familielid. ‘De Urus S past perfect naast de nieuwe Urus Performante.’ Hij past ook perfect bij de voorgaande 20.000 Urussen die het merk al wist te verkopen. De Urus S heeft een Europese vanafprijs van 195.538 euro zonder belastingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie