Wat is er nog lekkerder dan een Lamborghini Veneno Roadster? Nou eh… twéé Lamborghini Veneno Roadsters. En geloof het of niet: bij de Lambo-dealer in Hong Kong staan ze. Twee stuks. Zwart en wit. Duo Penotti. Ebony and Ivory. Goed en kwaad. Of liever: kwaad en nog veel kwader. 

Hoe die dealer er aan komt mag Joost weten, want ze behoren tot de zeldzaamste auto's ter wereld. Goed, van de Roadster zijn er negen gebouwd, dus die is net iets minder zeldzaam dan de Coupé, waarvan er maar drie zijn. Maar toch. Twéé Veneno Roadsters: dit is waarschijnlijk de laatste keer in je leven dat je ze zo zult zien.

De Veneno Roadster was een kadootje van Lamborghini aan zichzelf, vanwege het vijftigjarig bestaan van het bedrijf: 'Alsjeblieft, Lambo, en gefeliciteerd hè?' 'Dank je Lambo, dat had je niet hoeven doen. Heel aardig van je.' Dat werk.

De Veneno Roadster is gebaseerd op de Aventador, heeft uiteraard diens 750 pk sterke V12 aan boord, maar weegt 50 kilo minder en doet 'dus' een 0-100'je in 2,8 seconden, om daarna door te beuken naar 355 km/u. Als het regent heb je pech gehad, want een dak ís er simpelweg niet – ook geen stoffen tentdingetje ofzo, niks. Gewoon harder naar huis rijden. Of onder een viaduct heel hard gas zitten geven omdat het zo lekker galmt, dat kan natuurlijk ook. 

Dat wil zeggen: als je er een te pakken had kunnen krijgen, want alle Veneno's (genoemd naar een bijzonder onaangenaam stierenbeest dat in 1914 een matadór aan zijn uit de hand – kop, eigenlijk – gelopen satéprikkers spietste) zijn uitverkocht.

Hoe kómt die dealer eraan..? Lucky bastard…

Tip tot slot: meer weten over Lamborghini in het algemeen en de Veneno in het bijzonder? Je leest er alles over in onze nu al legendarische Lamborghini Special, die je hier kunt bestellen. 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie