Oef. Zucht. Steun. Blaat. Gorgel. Pruttel. Sis. Pfwieeeeet. Waaaaah!

Dat is ongeveer hoe wij reageerden op het zien van deze foto's. Waarna we naar buiten stormden en onze hete hersenpan in een ton regenwater moesten dompelen om weer enigszins normaal te kunnen functioneren.

Ja, de knotsgekke Lamborghini Veneno is er nu ook als Roadster. Dat wil zeggen: er komen binnenkort negen exemplaren aan, die aan de allerrijksten met het meeste gevoel voor humor vergeven zullen worden. Rijk, omdat ze de prijs van 3,3 miljoen euro (plus een leuke bups belastingen) zomaar even zullen moeten ophoesten. Humor, omdat ze bereid moeten zijn om iedereen die ze tijdens een ritje passeren uit hun pan te zien gaan op een manier zoals wij hierboven beschreven.

Net als de dichte Veneno (waarvan er overigens slechts drie gemaakt worden) beschikt deze 1.490 kilo zware Roadster over een 6,5-liter V12 met 750 pk, die zorgt dat de martelgang van 0 naar 100 km/u slechts 2,9 seconden hoeft te duren. De topsnelheid van 355 km/u zal minstens zo veel pijn doen; aan je kapsel. Een dak is er namelijk niet. Nee, ook niet in de vorm van een paar panelen of een luxe paraplu of zo. Alleen voor de hardcore fans dus, deze Veneno Roadster, en dat is misschien maar beter ook.

Advertentie

Reacties

Advertentie