Dit is de nieuwe Land Rover Defender 130, de langste en comfortabelste nieuwe Defender die tot nu toe is onthuld. In het kort (hah!): het is een Defender die werd opgerekt om acht volwassen mensen in één grote SUV te kunnen huisvesten. Hij komt naast de Defender 90 en Defender 110 in het aanbod.

Acht stoelen. Twee vooraan, drie in het midden, drie achteraan. Land Rover zegt dat de carrosserie van de Defender met 340 millimeter is verlengd om die extra rij zitplaatsen te creëren. De totale lengte is 5.358 millimeter. De achterste zitrij profiteert van een ‘kleine stadiumverhoging’, wat erop neerkomt dat de rij iets hoger geplaatst is.

Volwassenen moeten goed kunnen zitten in de Land Rover Defender 130

Er is achterin ruimte voor drie volwassenen om comfortabel te zitten, aldus Land Rover. Er moet genoeg hoofdruimte zijn omdat de auto in wezen een zeer capabele rechthoek met wielen is. Het glazen dak loopt door en er is losse ventilatie voor de achterste rij.

Met alle drie de rijen op hun plaats is er 398 liter kofferruimte over, maar klap rijen twee en drie naar beneden en je hebt eigenlijk een busje: 2.291 liter ruimte om zoveel honden mee te nemen als je je maar zou kunnen wensen. Je hebt keuze uit twee benzine-zescilinders met mild-hybridetechniek: de P300 en P400. Dan zijn er nog de zescilinder diesels, de D250 en D300.

Hij kan nog altijd goed offroad

Alle 130’s krijgen standaard vierwielaandrijving en een achttraps automaat, adaptieve ophanging en Terrain Response. De aanrijhoek is 37,5 graden, de afrijhoek is 28,5 graden en de opbreekhoek 27,8 graden. Er is een maximale doorwaaddiepte van 900 millimeter en hij kan tot 3.000 kilo trekken. De Nederlandse en Belgische prijzen van de Land Rover Defender 130 zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)