Dankzij een hoop filmmagie dacht jij in Spectre slechts twee Land Rover Defenders te zien. Net als jij dacht in die andere film echt de blote billetjes van jouw favoriete bekendheid te zien – allemaal nep. In feite liet studio achter de James Bond-film er tien bouwen. Van de Defenders, dus. Eentje kan nu van jou zijn.

Na het schieten van de film mochten de Land Rover Defenders die het overleefden de verkoop in. Het exemplaar dat je hier ziet, werd als eerste uitgekozen. Volgens de toen koper, en nu verkoper is dit de belangrijkste Land Rover Defender uit Spectre.

Waarom? In tegenstelling tot de rest van de tienling, werd deze Defender echt gebruikt in de film, en niet slechts voor PR-activiteiten. De krassen van de stuntmensen staan nog altijd op de motorkap. De Oostenrijkse kentekenplaten uit de film zijn bij de verkoop inbegrepen.

Voor de film bouwde Land Rovers SVO-afdeling tien exemplaren van de Defender 110 om tot ‘SVX Spectre 4×4 Utility’. Specialist Bowler verzorgde de 37-inch banden, de rolkooi en de verhoging. De motor produceert nu 187 pk in plaats van 120 pk.

Wat kost de Land Rover Defender uit Spectre?

Tijdens het Goodwood Festival of Speed op 13 juli gaat de originele filmauto onder de hamer. Naar verwachting brengt de auto 250.000 tot 280.000 euro op. Te duur? Je kunt altijd nog een replica kopen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie