Langste roadtrip die je kunt doen

Hoe ver kun je komen zonder boten of vliegtuigen te gebruiken?

Foto('s): Tabea Damm / Unsplashwegkaart map roadtrip weg
wegkaart map roadtrip weg

Er is slechts één ding beter dan een goede roadtrip. Een langere roadtrip. Aanschouw daarom de langste roadtrip die je kunt doen met de auto, waarbij je elke kilometer zelf aflegt. Hou er rekening mee dat je flink wat vrije dagen moet openen.

YouTube-kanaal Half as Interesting zocht het voor je uit. Zij vroegen zich af wat de langste afstand is die je met de auto kunt afleggen zonder een boot of vliegtuig te nemen? Bruggen zijn toegestaan. Noord-Amerika en Zuid-Amerika zijn bijvoorbeeld niet volledig verbonden. Australië valt net als beide Amerika’s af.

De langste route ter wereld gaat van Sagres, Portugal naar Chasan in Rusland. In totaal zou je 6 dagen en 19 uur onderweg zijn om 14.043 kilometer af te leggen. Of als je niet bovenmenselijk bent, zouden we het inschatten op zo’n drie weken. Je moet immers toch een keertje slapen ergens.

Persoonlijk zouden wij overwegen om de route te nemen van Rusland naar Portugal, want dan begin je met het ergste en ben je dicht bij huis als je klaar bent. Plus: in het Russisch uitleggen dat je met een lekke band langs de snelweg staat ter hoogte van een stad die je niet kunt uitspreken, is ook weer zo iets.

Langste roadtrip die je kunt doen

Reacties
  1. R. Bohnen zegt op 8 maart 2020 om 22:26:

    Dat kan verder! Zie Cabriochallenge Eurasia 2007 ism Autovisie/Leasedeal Amsterdam – Singapore : 18.600km. Geweldige trip! Was equipe 12. 🔝🙋🏻‍♂️

    • John zegt op 7 maart 2020 om 13:04:

      Excuus route is niet geldig ivm veerbootje

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken