Formule 1- en Ferrari-fans opgelet. Je kunt nu namelijk de motor uit de Ferrari kopen, waarmee Michael Schumacher in 2003 het wereldkampioenschap won. Dit seizoen was een van de spannendste en meest competitieve seizoenen uit de recente F1-geschiedenis. Schumacher won dat seizoen met maar 2 punten voorsprong op nummer twee Kimi Räikkönen.

F2003 GA, een legendarische F1-motor

De motor zelf was een drieliter V10, met een maximaal vermogen van 845 pk, dat Schumi ter beschikking had bij 18.300 tpm (!). Het geluid dat die motor produceerde kennen we nog allemaal als dat typische Formule 1-geluid. Schumacher won er dat seizoen zes GP’s mee, maar omdat er wel acht verschillende GP-winnaars waren, (met maar zestien wedstrijden op de kalender) was het een enorm spannend wereldkampioenschap.

De hele F1-wereld hield zijn adem in tot de laatste race van het seizoen. Michael Schumacher won toen de GP van Japan op het Suzuka-circuit. Hij werd door die overwinning wereldkampioen en bovendien de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Hij verbrak het record van Juan Manuel Fangio, door zijn zesde wereldtitel te pakken.

Een bijzondere uitdaging

En als je de beste coureurs ter wereld verslagen hebt, tegen wie neem je het dan op? Een paar dagen later koos de Duitse coureur daarom een wel heel bijzondere tegenstander uit voor een race. Schumacher wilde de strijd aangaan met een Eurofighter Typhoon straaljager van de Italiaanse luchtmacht. Ze namen het tegen elkaar op over drie afstanden, namelijk 600, 900 en 1200 meter. De straaljager won twee van de drie races, niet erg verrassend. Wat wel spectaculair is, is dat de F1-kampioen de eerste race van 600 meter in 9,4 seconden voltooide.

Door die roemrijke geschiedenis die er aan vastkleeft, is de motor uit de F2003 GA is een ultiem collector’s item. En hij is te koop. Wil jij hem hebben? Hij kost 75.000 euro. Dan krijg je er ook een certificaat van echtheid bij, getekend door de teambaas van Scuderia Ferrari.