Superheldenfilms zijn enorm hot, behalve bij Martin Scorsese dan. De populariteit is niet helemaal onbegrijpelijk, aangezien filmstudio’s nog lang niet klaar lijken te zijn met de remakes van bekende filmseries. Er was een tijd dat simpele actiefilms nog enigszins speciaal waren. Toen er nog niet elke week een nieuwe uitkwam.

Eén van de beste films in het genre is toch wel Batman uit 1989. Alle belangrijke ingrediënten waren in deze film te vinden. De vreemde, maar geniale sfeer die Tim Burton altijd neer weet te zetten. Een soundtrack van Prince – dat kunnen niet alle regisseurs zeggen – en Jack Nicholson die de krankzinnige Joker perfect portretteert. Wat we ook in deze Batman-film zien, is één van de gaafste Batmobiles ooit.

De Lego Batmobile viert de verjaardag van onze favoriete superheld

Deze specifieke Batmobile viert dit jaar zijn 30e verjaardag. Toch is dat niet de reden dat Lego nu een Batmobile van 3.300 stukjes uitbrengt. Nee, ze vieren hiermee dat het 80 jaar geleden is dat de superheld met de zwaarste stem voor het eerst verscheen in de 27e uitgave van Detective Comics, in 1939. Voor de mensen die niet van stripboeken houden: ja, dat is dus waar DC voor staat. Kopieën van de genoemde editie kunnen meer dan 1 miljoen opbrengen op veilingen.

Dus, wat krijg je voor 250 euro? Nou, één van de beste adaptaties van Lego die we ooit hebben gezien. Dat is deels te danken aan het fantastische windscherm, een hemel die je open kunt schuiven, pop-up machinegeweren en enterhaken. De Lego Batmobile heeft het allemaal. Alle dingen die de achtjarige in jou de Batmobile bovenaan je verlanglijstje laat zetten. En zeg eerlijk: wie wil er nou geen Lego-versie van Jack Nicholson als de Joker, met zijn pimpelpaarse pak?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear