De autosetjes van Lego, hoe tof ze ook zijn, kloppen niet altijd even lekker. Logisch, want de blokjes zijn vierkant, en auto’s zijn vaak wat ronder. Wat op de een of andere manier altijd heel goed slaagt, zijn de motorfietsen van Lego. De Harley van de Deense blokjes ziet er bijvoorbeeld uitstekend uit. Vandaag toont het het speelgoedmerk voor jong en oud deze Lego Ducati Panigale V4 R. Hij meet 32 bij 16 centimeter en bestaat uit 646 stukjes.

De Lego Ducati Panigale V4 R is de eerste motorfiets van lego met een werkende transmissie. Het stuur beweegt en ook de vering doet zijn werk. Een standaard is inbegrepen bij de set, zodat je de Ducati mooi kunt uitstallen wanneer je klaar bent met bouwen. Vanaf 1 juni ligt de kit in de winkel voor een prijs van 59,99 euro. Volgens Lego is de rode fiets voor bouwers van alle leeftijden, al adviseren ze kinderen onder de tien jaar om er maar niet aan te beginnen.

Voor wie niet bekend is met de fiets, dit is een van de bonafide poster-motoren van deze generatie. De echte Panigale V4 R is voorzien van een V4-motor met 221 of 234 pk, afhankelijk van of je de Racing Kit erbij bestelt. Het gewicht is slechts 172 of 165 kilo, wederom afhankelijk van die optie. De 1,0-liter viercilinder trekt door tot 16.500 tpm, als je dat durft. Voor minimaal 45.190 euro schuif je er eentje onder je bips, en als je kijkt naar de prestaties, is dat een koopje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear