De Ford Mustang. De Chevrolet Camaro. De Toyota GT86. De Nissan GT-R. Het zijn voorbeelden van vermakelijke auto’s die in andere landen nog enigszins bereikbaar zijn voor wie hard werkt of – zoals in Amerika veel gebeurt – een financiering afsluit. Hier kun je ernaar fluiten. Tenzij je er eentje koopt die 193 gram weegt. Dat scheelt ook aanzienlijk in de wegenbelasting. Hij is in twaalf maanden gebouwd, het duurt 20 minuten om hem in elkaar te zetten en hij heeft ‘creativiteit’ als brandstof.

Inderdaad, de Nissan GT-R Nismo komt in Lego-vorm. De blokjesmagnaat slaat voor het eerst de handen ineen met Nissan, om samen te werken aan dit eerbetoon van een van de meest iconische Japanse auto’s ooit. De Lego Nissan GT-R Nismo is een van de eerste in de nieuwe reeks Speed Champions-setjes. Het aanbod moet de komende tijd met een kwart groeien. Er komen dus meer supercars gemaakt van honderden blokjes.

Het jubileum van de Nissan GT-R

De Lego Nissan GT-R Nismo bestaat uit 298 onderdelen, waardoor het bouwen voor de doorgewinterde Lego-bouwer nog een pittige uitdaging is. Hiermee wil Lego ‘de kinderen inspireren om meer te leren over engineering en hoe ze dingen in het echte leven kunnen maken’. De vicepresident van Nissan, Asako Hoshino, vertelt erg trots te zijn op de samenwerking met Lego. ‘We zijn vereerd om de eerste Japanse autofabrikant ooit te zijn die samenwerkt met de Lego Group. Dit jaar markeert het 50-jarig jubileum van de GT-R, dus wat is een betere manier om dit te vieren dan om de GT-R te delen met Nissan- en Lego fans over de hele wereld?’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)