Het had misschien wel de kwaadaardige tweelingbroer kunnen zijn van het vreemde busje uit Dumb and Dumber – met een beetje fantasie lijkt dit voertuig op een boze hond. Je kijkt naar de Volkswagen 9.150 ECE, een bepantserd voertuig dat in 2008 verscheen op de Braziliaanse markt. Hier ga je de auto dus niet zo heel snel tegenkomen.

Het moet wel een van de lelijkste Volkswagens ooit zijn, maar toch ook wel een van de ruigste. Hiervan laat zelfs de Touareg een angstwindje vliegen. Een 4,75-liter dieselmotor zorgt voor de aandrijving. De viercilinder produceert een zeer nederige 150 pk, maar tegelijkertijd wel 550 Nm. De bestuurder mag zelfs schakelen met vijf versnellingen.

Het lijkt erop dat de gepantserde Volkswagen 9.150 ECE inmiddels niet meer in productie is, al moeten we bekennen dat ons Portugees niet meer is was het ooit was. We zouden niet weten waarom, maar als je nou zo’n ding zou willen, moet je dus even de Braziliaanse Marktplaats opzoeken en afstruinen. Wel geinig als foodtruck in de mindere wijken van Nederland.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie