Maak kennis met het volgende favoriete VIP-vervoersmiddel zonder Maybach-badge: de Mercedes-AMG S 63 E Performance. Mercedes houdt zo lang mogelijk vast aan de V8-motor en lepelt hem dan ook in deze S-klasse. Voor het soepelste van het soepelste (en de nodige extra power) is er daarnaast een elektromotor aan boord om de achtcilinder met dubbele turbo bij te staan. Daarmee wordt het meteen de sterkste S-klasse die Mercedes ooit heeft gebouwd.

De 4,0-liter V8 is onderdeel van een speciaal door AMG ontwikkeld hybridesysteem. De elektromotor ligt op de achteras en heeft een vermogen van 190 pk. Voordat de motoren in de auto’s werden gelegd, sleutelden de motorexperts van het F1-team van Mercedes er nog even aan. De V8 en elektromotor komen samen op een totaalvermogen van 802 pk en een slopend koppel van 1.430 Nm. Goedemorgen zeg.

Prestaties van de Mercedes-AMG S 63 E Performance

De hybrideaandrijving zorgt ervoor dat je in 3,3 seconden van stilstand naar 100 km/u kunt gaan. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, tenzij je het AMG Drivers-pakket kiest: dan kun je doortrappen tot 290 km/u. In de volledig elektrische rijmodus haal je maximaal 140 km/u en je komt dankzij de 13,1-kWh batterij 33 kilometer ver op een lading.

Naast de elektrische rijmodus kun je kiezen uit nog eens zes verschillende modi. Sport+ is de leukste; dan heb je al het vermogen en is de auto op zijn scherpst. De automaat met negen versnellingen zorgt dan voor nog snellere schakelmomenten. Er is uiteraard ook een Race Start-functie, onder de kenners ook wel bekend als launsketrol. Verder zijn er nog actieve trucjes zoals de motorsteunen, dempers, stabilisatoren en meesturende achteras.

Wanneer we de Mercedes-AMG S 63 E Performance in levenden lijve gaan zien, is nog niet bekend. Net als de prijs overigens. De S 580, voorheen de meest potente S-klasse (de Maybach V12 niet meegerekend), staat voor een kleine twee euroton in de Nederlandse prijslijst – maar die kreeg geen AMG-behandeling. Daar zal deze dus flink overheen gaan. Dat mag ook wel als allersterkste jongetje uit de S-klas.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie