Het voelt als een eeuwigheid terug, maar in november 2019 liet Elon Musk de wereld kennismaken met de Tesla Cybertruck. Krankzinnig als ie was – en nog steeds is – blijft de grote, ruimteschipachtige Cybertruck een gewild item. Volgens sommige bronnen zijn er ongeveer 1,8 miljoen pre-orders gedaan voor de Tesla. Goed nieuws voor deze mensen: de leveringen van de Tesla Cybertruck gaan binnenkort beginnen.

Tijdens de vergaderingen over wat Tesla in het derde kwartaal heeft verdiend, vertelt Elon Musk over de leveringen van de Tesla Cybertruck. Op 30 november rolt de eerste pick-up voor een klant uit de Gigafabriek in Austin. Met andere woorden: de pick-up komt er dus echt. Eindelijk, waarschijnlijk, misschien, denken we.

Musk vertelde ook over de zware weg die het bedrijf heeft afgelegd om tot dit moment te komen. Volgens de X-baas heeft Tesla zijn ‘eigen graf gegraven’ door de Cybertruck te bouwen. Het gaat volgens hem jaren duren om de productie op gang te brengen. ‘Speciale producten die eens in de zoveel tijd voorbijkomen zijn gewoon ontzettend moeilijk om op grote schaal op de markt te brengen en om winstgevend te zijn’, zegt Musk.

Prijzen van de Tesla Cybertruck

Ondanks het grote aantal geïnteresseerden kun je nog steeds een pre-order plaatsen. Maak 100 dollar over naar Tesla en wacht rustig af. Wanneer jouw Cybertruck eenmaal klaar is, mag je de rest van de prijs betalen. In Amerika betaal je 39.900 dollar voor de goedkoopste Cybertruck. Omgerekend is dat ongeveer 38.000 euro. De versie met twee motoren en vierwielaandrijving kost 49.900 dollar (47.000 euro) en de uitvoering met drie motoren kost 69.900 dollar (66.000 euro).

Tesla Cybertruck voorkant

Nog even de sprintsnelheden per versie, omdat Tesla geen informatie over vermogen bekendmaakt. De basisversie zal in 6,5 seconden naar 100 km/u lanceren, terwijl het exemplaar met twee motoren die sprint versnelt tot 4,5 seconden. Aan de top van het bereik zegt Tesla dat de Cybertruck met drie motoren in staat zal zijn om 100 km/u te halen in 2,9 seconden, wat krankzinnig is, gezien de grootte van dit ding.

En de actieradius van het ding?

Het bedrijf hoopt dat de basisversie minstens 400 kilometer ver komt op één lading. De versie met twee motoren moet 480 kilometer ver komen en de top-uitvoering moet een bereik hebben van meer dan 800 kilometer. Let op, want eerdere inschattingen van Tesla van de actieradius waren achteraf vaak wat hoger dan bij het uiteindelijke product.

Reacties

 • Wie koopt dit heeft op 20 oktober 2023 geschreven:

  Voor mensen die ogen hebben: het ding is hondslelijk.

  Voor mensen die een praktische auto zoeken: dat is deze niet.

  Voor mensen die een goede EV zoeken: dat is deze niet. Koop dan een van z’n kikkerbroertjes of beter bij een ander merk. Dan heb je tenminste een fatsoenlijke range voor je geld.

  Dit ding is een gimmick en net zo’n misbaksel als de vroegere Hummers. Waarschijnlijk ga je er ook dezelfde types in zien rijden: iets te compenseren en dergelijke…

  • Peter heeft op 20 oktober 2023 geschreven:

   Idd een auto voor mensen met een heeeeeeel klein pikkie!

   • Marcel heeft op 21 oktober 2023 geschreven:

    Haha. Zeker niet voor jullie inderdaad.
    Ook niet voor mij trouwens, maar vet is een understatement. Wat een dikke bak!

    Niet stoer omdat ie veel geluid maakt of grote uitlaten heeft, maar stoer omdat hij een volledige offroader is, vol RVS gebouwd is, efficiënter dan welke andere pickup dan ook en kogelvrij is.

    Die dik wil je het hebben. Gruwelijk
    https://www.bright.nl/nieuws/1157774/tesla-cybertruck-kogels-al-capone-elon-musk.html

    • @Marcel of Maarten heeft op 22 oktober 2023 geschreven:

     Je mag best je eigen naam gebruiken Maarten. Niemand hier gelooft dat er nog meer mensen zo obsessief zijn als jij. Het is wel een beetje lachwekkend hoe je argumenten verzint om dit misbaksel minder mislukt te maken, alleen maar omdat het een Tesla is. Iets is stoer omdat het van RVS is wat een onzin hahaha! Iets met recht praten wat krom is, maar dat zijn we wel gewend van je.

     • Peter heeft op 24 oktober 2023 geschreven:

      Dus het bevalt je beter als mensen dezelfde mening hebben als jij? Hoe verrassend voor iemand die allergisch is voor elke vorm van kritiek op zijn oppergod Elon…

     • Dr. Freud heeft op 24 oktober 2023 geschreven:

      Even weggeweest of 3 dagen aan het schrijven geweest op die reactie. Allejezus wat een lap tekst. Get a life.

     • Maarten heeft op 24 oktober 2023 geschreven:

      Hey poos weggeweest hier. Moet zeggen dat er bij de buren veel meer mensen met realiteitszin te vinden zijn. Bevalt me prima, minder Tesla haat. Toch leuk te zien dat jullie hier in de tussentijd nog steeds lekker zuur en twistziek zijn als iemand een andere mening heeft dan jullie.

      Wie jij ook bent anoniempje, of iets “stoer” is, of zoals Marcel zei, “vet” is natuurlijk geen wetenschappelijke term. Dat is zijn mening gebaseerd op plaatjes op het internet. Je hebt daar niet over te vinden, dat is persoonlijk. Meningen zijn persoonlijk.

      Of iets “mislukt” is om jouw termen maar even te gebruiken, hangt af van wat je als succes zou erkennen. Kijk je naar de “grote mensen wereld” zouden dat bijvoorbeeld de verkoopcijfers kunnen zijn en eventueel hoeveel waarde het de fabrikant heeft opgebracht uitgedrukt in geld en/of merkwaarde.

      De cybertruck is nog niet eens uitgeleverd, dit zijn allemaal teasers.
      Met andere woorden, over een paar jaar (goed lezen), kunnen we terugkijken (goed lezen) naar de cijfers en dan (dus niet nu) kunnen we een mening hebben/vormen of de auto is “mislukt”.

      Tot die tijd sneue ongefundeerde negatieve meningen pushen en ruzie maken met mensen wegens een mogelijke andere meningen is kleuterig gedrag.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)