Vraag Bane (uit The Dark Knight Rises) wat er gebeurt als je zijn masker van zijn gezicht plukt en hij zal zeggen: ‘het zou extreem pijnlijk zijn. Voor jou.’ Andersom: als je het masker van Bane op een Lexus plakt, is het extreem pijnlijk voor je netvlies.

‘Het lijkt erop dat ze bij Lexus – na vreemde, licht mismaakte creaties als de NX – eindelijk hun eigen designtaal in de hand hebben’, zeiden we bij de Lexus LC 500, maar dat geldt duidelijk nog niet voor SUV’s. Die enorme muilkorf is toch niet om aan te gluren? Deze hondsdolheid is niet te genezen – gewoon een spuitje geven.

‘Net als gesmolten metaal dat gesmeed wordt tot een mooi Japans zwaard, hebben de lijnen van de Lexus LF‑1 Limitless de potentie om de toekomst te vormen van een vlaggenschip-crossover voor Lexus’, staat in het persbericht. Hopelijk wordt de katana bij de auto geleverd, zodat je direct harakiri kunt plegen.

Het mooiste van de Lexus LF‑1 Limitless is het interieur. Voornamelijk omdat je de buitenkant niet kunt zien, maar ook omdat dat wel een designer voor aan het werk is gezet. Ook hier de tip: schraap het rose-goud van het dashboard, smelt er een katana van en pleeg harikiri. Wij gaan weer dromen over de LC 500, of de LFA. Of alles behalve de LF-1 Limitless.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie