Lexus LF-CC: IS Coupé in wording

De volgende generatie Lexus IS maakt zijn opwachting, maar voor het zo ver is, vuurt Lexus op de autoshow van Parijs deze conceptcar op ons af. Deze LF-CC noemt het merk ‘een voorbode van Lexus’ nieuwe premium coupé in het d-segment’; oftewel, de nieuwe IS. Van ons mag het, want zoals de meeste ontwerpen die recentelijk uit de vingers van de Lexus-designers zijn gekomen, is dit weer dik in orde.

Het vierzits coupé’tje draagt de kenmerkende Lexus-grille en pronkt met full-led verlichting. Z’n achterwielaandrijving wordt benadrukt door de vinnen die voor de achterste wielkasten geboetseerd zijn; niet alleen een verwijzing naar de LF-A, maar ook daadwerkelijk goed voor meer downforce. In het interieur vinden we een lage zitpositie – altijd goed – en een zogenoemd Touch Tracer-display om alle foefjes mee te bedienen.

Het belangrijkste kenmerk van de LF-CC zit onder z’n gladde huid: een nieuwe Full Hybrid-aandrijflijn die bestaat uit een watergekoelde elektromotor en een benzine-viercilinder van maar liefst 2,5 liter. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de auto allerminst sloompjes uit de hoek komt, terwijl er wel een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km genoteerd kan worden. Lexus belooft daarbij een vermogen van meer dan 2 pk per uitgestoten gram CO2 per kilometer, wat een creatieve manier is om prijs te geven dat de LF-CC om en nabij de 200 pk heeft.

Het lijkt aannemelijk dat we deze techniek nog eens in een productie-Lexus en/of -Toyota terug zullen vinden. Tijd voor een hete versie van de Prius?

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken