Lexus mikt in Tokyo deze LF-FC conceptcar in de richting van auto's als de BMW 6-serie Gran Coupé, Mercedes CLS en Porsche Panamera. Immers, nu alle Duitse merken iets hebben wat ze 'een vierdeurs coupé' noemen, kunnen de Japanners niet achterblijven.

Dat niet alleen: de LF-FC (dat zowel staat voor Lexus Future Flagship Car als voor Lexus Future Fuel Cell – geïnspireerd) vertegenwoordigt tevens de volgende stap in hybride aandrijflijnen, wat zoals je weet helemaal Lexus' ding is. Nadat je de nodige waterstof getankt hebt, zorgt een high-output brandstofcel voor elektriciteit waarmee alle vier de wielen worden aangedreven. Lexus belooft een dynamische verdeling van de aandrijfkrachten en geeft aan dat ook over de gewichtsverdeling van het systeem is nagedacht.

Maar goed, aangezien we voorlopig niet met een dergelijke auto zullen gaan rijden: laten we voor nu vooral naar het design kijken. De LF-FC is 5,3 meter lang en oogt nog langer. Hij correspondeert met de 'L-finesse'-filosofie van Lexus, waarvan we nog altijd niet precies kunnen duiden wat het inhoudt. Behalve wat vreemde hoeken en die enorme trapezium-grille, dan. De 21-inch velgen zijn van lichtmetaal én koolstofvezel. In het bizarre interieur (compleet met iets wat lijkt op een holografische schakelpook) kun je via handgebaren met de auto communiceren.

Vat de LF-FC gerust op als hint dat Lexus bezig is met een platte sedan. En dat ze zich klaarmaken om de waterstoftechniek van de Toyota Mirai op grotere schaal te gaan toepassen.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie