De Lexus GS loopt op zijn laatste benen. Niet dat we daar in Europa al te zeer van wakker liggen, maar elders in de wereld wordt toch reikhalzend uitgekeken naar z’n opvolger. De conceptversie daarvan presenteert Lexus binnenkort op de autoshow in New York. Maar niet voordat we eerst zijn warmgemaakt met wat plaatjes van koplampen en achterlichten.

LF-Gh staat voor Lexus Future Grand-Touring Hybrid, waarmee het merk wil zeggen dat dit model hun toekomstige ontwerprichting aangeeft. In tegenstelling tot de vorige generaties van de GS, die niet bepaald radicaal design vertoonden, lijkt de LF-Gh dan ook een stuk gewaagder te zijn.

Volgens Lexus heeft de auto onder andere een onderscheidende grille. Sinds Audi is dat namelijk wel een vereiste voor een premiummobiel. Verder lijken er vooral veel hoeken, vouwen en frutsels aan de auto te zitten. Dat werkt lang niet altijd, maar wie weet ziet de LF-Gh er wel juist briljant uit. Even afwachten nog, de autoshow in New York gaat op 20 april van start.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie