Herinner je je nog de Red Bull-fanbus van drie jaar geleden? Die Volvo-bus kwam uit hetzelfde nestje als deze MAN-lijnbus. Een groep vrienden haalde de oude lijnbus destijds bij De Populier in Rotterdam en toverde hem om tot rijdende kroeg, inclusief slaapplekken. Met de bus gingen ze naar GP-weekenden om Max Verstappen te supporten. Het demontagebedrijf heeft nu opnieuw een mooie basis voor een camper, rijdende kroeg, tiny home of partybus in de aanbieding.

Een lijnbus op aardgas rijdt zuiniger

Deze oude lijnbus van Connexxion komt uit 2006 en mag na een lang leven in de stad naar de volgende eigenaar. De zescilinder produceert 244 pk en draait op aardgas (CNG). Het gas zou zuiniger moeten zijn dan diesel en voor minder CO2-uitstoot moeten zorgen. Leuk voor het klimaat en de portemonnee. Voor wie het ding wil ombouwen tot camper is het ontbreken van zo’n gore dieselmeur wel een fijne bijkomstigheid.

De prijs van de lijnbus

De teller van de Lion City staat op 277.899 kilometer. Het zou kunnen zijn dat dat eerder in de buurt komt van 1,2 miljoen kilometer, dat zul je eventjes moeten nazoeken. De vraagprijs van de bus is 3.250 euro, waardoor je al snel genoeg budget overhoudt voor een matras en wat gordijnen. De bus staat in Rotterdam op je te wachten. Mocht je trouwens geïnspireerd zijn, een Red Bull Racing-bus bouwen en die later weer willen verkopen, pas dan op voor de advocaten van het team.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie