De heetste Toyota GR Yaris van dit moment? Die vind je in Japan bij tuner HKS. Of bij Daigo Saito, ook in Japan. Is een brede bodykit en 450 tot 1.000 pk niet per se waar je naar op zoek bent? Dan kun je het ook dichter bij huis zoeken. Lever – zodra het weer mag en kan – je lunchpakketje in bij de Nederlandse douane en vertrek naar Engeland. Daar stopt Litchfield 305 pk in je Toyota GR Yaris, die eerder 261 pk had.

‘Litchfield zag sinds de lancering van de derde generatie Ford Focus RS niet zoveel anticipatie bij klanten voor aftermarket-tuning’, zegt het bedrijf. De eigenaar kocht daarom twee GR Yarissen, een zwarte en een witte. Het verhogen van het vermogen gaat met een zogenoemde piggyback-box. Dit is een kastje dat je naast de bestaande ECU toevoegt. De 305 pk zou makkelijk te halen zijn, al is de getunede Yaris nog in ontwikkeling.

Meer onderdelen voor de Litchfield Toyota GR Yaris

Litchfield wil de catalogus voor de Toyota GR Yaris uitbreiden met een uitlaatsysteem, een schroefrolkooi, een nieuw inlaatsysteem, een betere intercooler en betere rubbers voor het chassis. Ook aan de ophanging en de stoelen denkt het bedrijf nog het een en ander te kunnen verbeteren. Of in ieder geval toe te spitsen naar een specifiek gebruik. Het doel is om de auto dynamischer te maken en om hem er beter uit te laten zien.

De Litchfield Toyota GR Yaris gaat een stukje omlaag en klanten kunnen kiezen tussen een demperset die op twee of op drie manieren te verstellen is. Allemaal leuk, maar wij zijn blijven steken bij de gedachte hoe tof het zou zijn om twee GR Yarissen op de oprit te hebben staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)