Voor sommige mensen is kamperen letterlijk ‘eventjes ergens anders wonen’. Die zeulen televisies, broodbakmachines, laptops, gameconsoles en hun halve inboedel mee om zich maar thuis te voelen. Dat is allemaal wat overdreven, maar we snappen heel goed dat je op vakantie minimaal zo goed wilt eten als thuis. Kun jij je geen zomeravond voorstellen zonder je kamadobarbecue? Dan is er nu een oplossing van het Duitse Loef: een camper met ingebouwde Big Green Egg.

Onder het zitgedeelte – dat gelijk dient als bed – zit een uitschuiflade waarin de kamadobarbecue geduldig zit te wachten tot je zijn buikje vult met een stuk rauw vlees. De Big Green Egg schuift ongeveer een meter weg van de camper. De klapdeuren van de Loef Camper kunnen niet dicht tijdens het kokerellen, dus kijk even goed wat de windrichting is.

Eten doe je het liefst in de buitenlucht onder de luifel, maar binnen is het net zo sfeervol vertoeven. De zijkanten van de Loef Camper zijn bekleed met hout en er is met subtiele sfeerverlichting gewerkt. Open de schuifdeur om toegang te krijgen tot de minibar. Op de minibar ligt een kussentje zodat het tevens een extra stoel is. De twee stoelen voor in de bus kunnen gedraaid worden om nog eens twee personen bij de gezelligheid te betrekken.

Zoals vaker bij campers verbazen we ons over de hoeveelheid spullen die Loef in wist te bouwen. Zo is er een douche en een toilet en voor de dagen dat de barbecue niet aan gaat, is er een gaskeukentje. Op het dak zitten zonnepanelen die het water van de douche en de keuken opwarmen. Daarnaast kun je gewoon je elektronica inpluggen in een van de stopcontacten, die leveren net als thuis 230 volt.

Wat kost de Loef Camper met ingebouwde Big Green Egg?

De camper is een omgebouwde Man TGE, wat eigenlijk weer een Volkswagen Crafter is. Voorin ligt een 2,0-liter dieselmotor met 180 pk. In Duitsland betaal je minimaal 110.000 euro voor de Loef Camper. Mogen er nog wat opties bij, dan ga je snel richting de 125.000 euro. Hou er rekening mee dat de bus nog een Nederlands kenteken nodig heeft, dus er zal nog wat belasting betaald moeten worden voordat je op reis mag.

Advertentie

Reacties

 • Zakzwijn heeft op 13 juli 2021 geschreven:

  Klinkt leuk maar dit soort opties hebben t risico om op den duur een blok aan t been te worden. Functionaliteit, flexibiliteit en de ruimte die er is optimaal benutten is wat je wilt in een camper. Zo’n ding moet ook goed afkoelen nadat je m gebruikt hebt en neemt aardig wat ruimte in. Idd gewoon een losse bbq meenemen. De prijs is marktconform. Mercedes Sprinter in camperuitvoering is nog een stuk duurder. Zelf heb ik liever de Bremach T-Rex met elektrische aandrijving 🙂

  Reageer
 • Reiziger heeft op 12 juli 2021 geschreven:

  Ik zou een losse BBQ meenemen, die kun je ook plaatsen waar je wilt, zelfs in de regen onder de luifel

  Reageer
 • Otter heeft op 12 juli 2021 geschreven:

  Dan kunnen de deuren niet meer dicht.. dus slaap je in je BBQ stank de rest van de trip

  • 074 heeft op 12 juli 2021 geschreven:

   Daar lijkt het wel op haha .en wat een geld

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie