Wij hebben bij TopGear toch wel het idee dat we zo’n beetje alles meekrijgen wat er gebeurt in de autowereld. Helaas, ondanks al onze moeite, missen we af en toe toch iets. Soms zelfs compleet nieuwe modellen.

Deze bestelbus, gebaseerd op de elektrische taxi’s in Londen van het merk LEVC, is er één van. Hoe dit kon gebeuren, kunnen we niet bevatten. Het is hoe dan ook een beetje onbeleefd van ons, want de bus (die bekendstaat als de LCV) lijkt wel een waardig voorstel te zijn. Hij werd voor het eerst onthuld in juni dit jaar en lijkt, niet geheel verrassend, best een beetje op de taxi’s waarvan hij is afgeleid.

Elektrisch rijden in de stad

De bestelbussen hebben een elektromotor aan boord, een accupakket met een bereik van 130 kilometer en een 1,3-liter benzinemotor die als range-extender dient. De bus kán dus 100 procent elektrisch rijden, maar niet de hele dag door. De benzinemotor breidt het bereik uit naar meer dan 600 kilometer bij het vervoeren van middelgrote voorwerpen.

De makers van deze bus, LEVC (London EV Company), zeggen dat het hybridesysteem ideaal is voor leveringen van deur tot deur. Goederen kunnen opgehaald worden uit een warenhuis buiten de stad in de benzine-stand, en vervolgens kunnen de bussen op elektriciteit in de strenge milieuzones komen. Hierdoor kunnen bezorgers overal goederen afleveren. Klinkt best simpel, toch?

Het moederbedrijf van LEVC, Geely, heeft sinds 2014 ruim 550 miljoen euro geïnvesteerd in een fabriek in Coventry. Daar staan ze dan ook te popelen om naast zwarte taxi’s ook bestelbusjes te gaan bouwen. Bezorgers van de wereld, zijn jullie klaar om de overstap te maken naar een hybride bus?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie