Je kunt je afvragen of ze bij Lotus nog wel eens iets anders doen dan feestvieren. Nieuwe modellen blijven voorlopig uit (want duur) en dus zijn de Britten voornamelijk bezig met het maken van ultra-hyper-mega speciale uitvoeringen van bestaande modellen (want goedkoop).

Feest?

Dit keer konden ze kennelijk niet zo goed kiezen, of waren in een extra bijzonder ultra-hyper-mega feestelijke bui. Ze combineerden namelijk een aantal uitstekende redenen om feest te vieren en lieten die los op een paar nietsvermoedende Exiges 430. Lotus bestaat 70 jaar (feest!). Graham Hill won 50 jaar geleden het F1-constructeurskampioenschap in een Type 49 (feest!). Mario Andretti deed 40 jaar geleden hetzelfde in een Type 79 (feest!). En dan is het dit weekend ook nog eens Festival of Speed op Goodwood (altijd reden voor feest!).

Wat is er anders?

Kijk die kleuren dan! Rood (voor de Lotus Exige Type 49)! En zwart (voor de Lotus Exige Type 79)! En gouden wielen! En, zie je niet, maar er zit ook nog heel veel alcantara in het interieur. Als je daarvan niet in een feeststemming raakt, dan toch zeker van de auto zelf, waar hoegenaamd niets aan veranderd is. Maar goed, 430 pk was op zich ook wel genoeg. Volgende week komt Lotus ongetwijfeld weer met een ultra-hyper-mega speciale uitvoering. De reden is nog onduidelijk, maar het 10-jarig jubileum van de introductie van appeltaart in de Lotus-bedrijfskantine lijkt ons een heel reële optie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)