De Italiaanse politie doet het met een Gallardo, de Britse met een 612 Scaglietti, en Australië kiest de lange arm der wet voor een Lotus Exige. We zijn benieuwd hoe snel de agenten in staat zullen zijn om uit te stappen.
 
‘De Lotus Exige zal ons in staat stellen om een brug te slaan van onze agenten naar de jeugd in Sydney. Hij zal het ijs breken’, legt commissaris Dave Darcy uit. ‘Er zijn hier veel autoliefhebbers en die willen we wijzen op het belang van veilig rijden. We proberen die te beïnvloeden in plaats van domweg te bekeuren.’  
 
Oké. Dat is een wat andere aanpak dan we van dominee Spee gewend zijn. Maar ook hier durven wij een politieman niet tegen te spreken. Zeker niet met een Australiër, want die heeft vast een groot geweer en slaat kangoeroes neer met zijn blote handen. Trouwens, ze zijn daar in Sydney blij met de brandstofbesparing. Hun oude dienstauto – een zesliter V8 Holden Commodore – haalde met moeite 1 op 6. Pure winst, zo’n Exige. Zou onze KLPD zich weer laten verleiden om die boekhouders-estate in te ruilen voor de aloude 911?

Reacties

Meer van TopGear