Je kijkt naar de Lucid Gravity; een elektrische performance-SUV die ergens begin 2023 op de markt moet komen. De makers claimen dat hij ‘een nieuwe benchmark’ gaat zetten in de wereld van luxe SUV’s. Als je Lucid een beetje kent – bijvoorbeeld van hun Air Dream Edition P die van 0 naar 100 km/u schiet in 2,5 seconden – weet je dat het bedrijf wel ervaring heeft met het verleggen van grenzen.

Exacte cijfers hebben we overigens nog niet. Voorlopig maakt Lucid naast de naam bekend dat hij ‘supercar performance’ heeft en dat hij ‘een grotere actieradius heeft dan welke EV ooit op de Lucid Air na’. De Air met de grootste actieradius komt trouwens 900 kilometer ver. Ook vertelt Lucid dat de Gravity er gaat komen met vijf, zes of zeven stoelen in twee of drie rijen.

Derek Jenkins is de vice-president op de ontwerpafdeling van Lucid en vertelt over de SUV: ‘Het is zowel een supercar in vermomming als een SUV met flexibele ruimte voor passagiers en bagage. Die ruimte achterin ziet er ontzettend groot uit vergeleken met de grootte van de auto. Dit alles doet hij met de eigen ontwerpstijl van Lucid dat geïnspireerd is door Californië.’ Klinkt ons prima in de oren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)