Lucid Motors is EV-fabrikant nummer zeshondervijftig die een gooi doet naar de volgende – excuus voor de clichéterm – Tesla-killer. Volgens de Amerikaanse autobouwer moet de Lucid Motors Air in 2018 van de band rollen. We waren sceptisch, maar het product begint nu steeds meer vorm te krijgen.

De instap-Air heeft ongeveer 400 pk en kost in Amerika slechts 52.500 dollar na aftrek van belastingen. Geen geld! De uitvoering die je hieronder aan het werk ziet heeft richting de 1.000 pk en kost iets over een ton. En zelfs dan is het een koopje voor een auto die harder gaat dan 350 km/u.

De topsnelheid is zeer indrukwekkend voor een elektrische auto. Ter vergelijking: de snelste Tesla haalt slechts 250 km/u. De Lucid Motors Air houdt daarmee de LaFerrari en de Lamborghini Aventador SV nét niet bij. Bizar.

Waarom de Lucid Motors Air 350 km/u rijdt en Tesla niet

De Air heeft een tweetrapstransmissie en Tesla niet. Bovendien is de topsnelheid van de Tesla Model S begrensd. Waarom? Dat is niet helemaal bekend. Het kan te maken hebben met de maximale toeren van de elektromotor, de hitte die de motor genereert of gewoon de veiligheid van de inzittenden. De eerste twee problemen lost de transmissie van Lucid Motors op. De laatste niet.

Video: Lucid Motors Air rijdt 350 km/u

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie