Vind jij dat BMW zich te veel heeft ingehouden bij de X7? Dan is deze Lumma Design CLR X7 echt iets voor jou. En misschien een nieuwe bril, is ook een idee. Lumma Design heeft de lompe SUV van BMW onder handen genomen en dit is het resultaat. Kijk naar die carrosserie. De nieuwe wielkasten maken de auto 50 millimeter breder en het smoelwerk is angstaanjagend genoeg om altijd voorgelaten te worden. Was Halloween niet net voorbij?

De CLR X7 beschikt over grotere luchtinlaten, een nieuwe spoiler, een diep-zwarte grille en een motorkap van koolstofvezel. Aan de achterkant vinden we een extra spoiler aan het dak en een lipspoiler, die uiteraard gemaakt zijn van koolstofvezel. Het uitlaatsysteem bevat een speciale sportuitlaat van rvs. En de wielen hebben het niet echt bescheiden maatje 24 inch.

De binnenkant van de Lumma Design CLR X7 is niet minder patserig

Bij het ontwerpen van deze dikdoener bleef het hart ook niet gespaard. Onder de motorkap vind je de 4,4-liter V8 met dubbele turbo uit de X7 M50i. Het verschil is dat hij nu een bijna belachelijke 690 pk levert in plaats van de standaard 530 pk. Dat extra vermogen is te danken aan een software-ingreep en een lawaaiige uitlaat. Volgens Lumma is de topsnelheid van 250 km/u ook verhoogd. Met hoeveel precies, dat houden ze nog even geheim.

Van het interieur hebben we nog niets gezien, maar we gaan ervan uit dat het qua (gebrek aan) ingetogenheid niet veel zal verschillen van het exterieur. Volgens de tuner zelf kunnen ze van het interieur van de Lumma Design CLR X7 ‘een elegante VIP-lounge of een cockpit met motorsportuitstraling’ maken. Ze weten wel precies wat hun doelgroep wil – de X7-koper is immers niet zo van de subtiliteit.

Advertentie

Reacties

  • Carlos heeft op 5 november 2019 geschreven:

    Verschrikkelijk wat een wansmaak. Hebben ze bij Lumma ooit een auto mooier gemaakt? Ook de toch al lelijke Porsche Cayenne weten zij nog lelijker te maken.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie