Misschien herinner je het nog vaag, maar ergens in oktober 2018 kwam Lynk & Co met het bericht dat ze een 500 pk sterke sedan zouden bouwen voor op de weg. Deze zou gebaseerd zijn op een WTCR-racer. En dit beste lezers, is de sedan in kwestie: de Lynk & Co 03 Cyan Concept.

Snelle cijfers voor de Lynk & Co 03 Cyan Concept

De naam is zoals het suggereert, een samenwerking met Cyan Racing. Het racebedrijf is onderdeel van Geely en verzorgt alle race-activiteiten van de conglomeraat. En zoals je weet is Lynk & Co ook onderdeel van Geely. Net als Volvo en Polestar, trouwens.

De Lynk & Co 03 Cyan Concept is ontwikkeld door hetzelfde team dat achter de Volvo C30 Polestar Concept en de S60 Polestar Concept zit. De 2,0-liter turboviercilinder is goed voor 528 pk, 504 Nm en een topsnelheid van 310 km/u.

De twee zielige voorwielen mogen alle 500+ pk naar het asfalt brengen. Bedien de koppeling en de sequentiële versnellingsbak vakkundig genoeg, en een 0-100-tijd van slechts 4,4 seconden moet mogelijk zijn. Daarboven kunnen de voorwielen het vermogen pas echt goed kwijt en 5,6 seconden later zit je op de 200 km/u.

Hebben hebben hebben

De Lynk & Co 03 Cyan Concept weegt slechts 1.287 kilo en is gewapend met 20-inch wielen. De 380-millimeter remklauwen met zes zuigers voorop, zorgen ervoor dat de 03 Cyan Concept binnen 30 meter afremt van 100-0 km/u. Ook zorgen de instelbare dempers van Öhlins ervoor dat je tot wel 1,5 laterale G-kracht voelt wanneer je door de bochten scheurt.

Opperchef R&D, Henrik Fries van Cyan Racing, zegt dat de auto momenteel ‘ontwikkeld wordt om op alle soorten wegen, in alle seizoenen en weersomstandigheden moet presteren’. Momenteel zijn ze bezig op de openbare weg in Spanje maar ze zullen ook op het circuit testen samen met het WTCR-team. Voorlopig is de 03 Cyan Concept nog een eh… concept, dus of ie er ooit echt gaat komen, is onduidelijk – laat staan wat ie dan zou moeten gaan kosten.

Advertentie

Reacties

 • R Groenendaal heeft op 3 maart 2020 geschreven:

  Is al lang verkrijgbaar, wordt al 3 jaar WTcr mee gereden.

  • Redactie TopGear heeft op 4 maart 2020 geschreven:

   Niet met een kenteken 😉

   Reageer
  Reageer
 • Harry Haayer heeft op 10 april 2019 geschreven:

  Echt een hele mooie auto, één van de mooiste in het wtcr veld

  Reageer
 • johan heeft op 4 maart 2019 geschreven:

  achterkant is tof, voorkant is dof

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie