Het plaatsen van een auto in een kelder werkt niet hetzelfde als een olifant in de koelkast krijgen. Het is iets ingewikkelder dan slechts de olie eruit laten lopen. Nee, als je een auto door een deuropening wilt proppen, moet je met een slijptol of zaag in de weer gaan, zoals deze Amerikaan deed. Hij zaagde een Mini Cooper S in stukken en bouwde hem in zijn kelder weer op als racesimulator.

Brent zocht de goedkoopste sportieve auto die hij kon vinden. Uiteindelijk kwam hij uit bij een Mini Cooper S met een tik in de motor voor 2.000 dollar. Hij kon de prijs omlaag praten naar 1.000 dollar en nam de auto mee op een trailer. Alles wat hij niet nodig had van de auto, met name spullen van de aandrijflijn, verkocht hij en uiteindelijk speelde hij quitte. Hij zette de slijptol in z’n gratis Mini en sjouwde de auto in delen de kelder in.

Daar zette hij de Mini Cooper S weer in elkaar zonder lasapparaat, maar met metalen platen, bouten, moeren én met een groot 49-inch scherm als voorruit. Het stuur verving hij door een Direct Drive-exemplaar van Fanatec, net als de pedalen. Het toetsenbord en de muis komen van Razer en de toetsenbordstandaard is van Next Level Racing. De pc om de simulator te draaien, zit onder de motorkap van de Mini.

De sim in de kelder

De bouw van de sim

Reacties

 • Miniemaus heeft op 17 juli 2020 geschreven:

  Welke game is dat?
  nu nog 2 zij ramen maken!

  Reageer
 • wessel heeft op 6 april 2020 geschreven:

  jammer dat de zijramen geen schermen

  Reageer
 • Dan heeft op 3 april 2020 geschreven:

  Pretty Bad Ass right there! Way to go Brent!

  • Brent heeft op 3 april 2020 geschreven:

   Thank you!!!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear