We hebben het allemaal al een keer meegemaakt. Je denkt even lekker te kunnen doorgassen en dan *flits* is je portemonnee weer wat lichter. Deze man uit Tsjechië bedacht een vrij creatieve manier om de een Duitse flitspaal te snel af te zijn, letterlijk.

‘Krachtige VW Golf’

De politie van Deggendorf meldt dat een jonge bestuurder met zijn Golfje bij het Duitse plaatsje Ascha meer dan 250 km/u reed.  Dan denk je, rijbewijs kwijt, dikke boete, maar nee. De man komt er waarschijnlijk zonder straf vanaf. Zijn, zoals de Duitse politie dat noemt, ‘krachtige Golf’ ging zo hard dat de flitser geen exacte snelheid kon meten. Hierdoor is het lastig om hem te vervolgen.

De snelheidsduivel riskeert een boete van 1.200 euro en een rijverbod. Hij is duidelijk te zien op de opnames, meldt de politie, maar ondanks die beelden kunnen ze voorlopig niets tegen hem beginnen.  Daarom roept de Duitse politie nu getuigen op om zich te melden bij het politiebureau.

Met 252 km/u over de Belgische snelweg

Dit is niet de eerste keer dat iemand wegkomt met een nogal uitzinnige overtreding van de maximumsnelheid. Eerder gebeurde dit al in België, in 2017. Toen reed iemand op de E42 bij Pommeroeul 252 km/u.

Zijn advocaat gaf hem toen het advies om weg te blijven van zijn proces; dit om de boel zo lang te rekken dat zijn overtreding zou verjaren. Dat lukte. Met name vanwege deze zaak is de verjaringstermijn van verkeersovertredingen in België inmiddels verlengd van één naar twee jaar. In Nederland is die termijn trouwens drie jaar, dus beroep je daar maar niet op…

Foto: Unsplash / Bruchin Noeka

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)