Vraag het maar aan Batman: het wordt niet altijd op prijs gesteld als burgers het initiatief nemen om de politie te helpen. Toch deed een man in het Amerikaanse Volusia County precies dat. Hij ging zelfstandig op zoek naar zijn gestolen auto omdat hij vond dat de politie het al druk genoeg had. Twee dagen nadat zijn auto was gejat, vond hij hem zelf terug.

Zijn Hyundai Genesis werd gestolen op de parkeerplaats van een supermarkt. De man liet per ongeluk zijn autosleutels op de toonbank liggen toen hij naar de volgende toonbank moest. ‘Ik verliet de winkel om te kijken of ik mijn sleutels in de auto had laten liggen, maar mijn auto was weg. Zo snel is het gebeurd’, zegt hij tegenover WKMG News 6.

De bestuurder meldde de diefstal direct bij de politie, maar dat vond hij niet genoeg. In zijn andere Hyundai reed hij in de nabije omgeving opzoek naar zijn auto. ‘Ik wilde niet thuis blijven en niks doen,’ zegt hij, ‘De politie heeft het druk. Ze hebben veel dingen te doen naast het zoeken naar een gestolen auto, dat snap ik. Ik wilde ze gewoon helpen en mezelf helpen.’

De confrontatie met de dief

Hoewel de politie het afraadt om jezelf in gevaar te brengen door zelf te gaan speuren, loonde het voor de man. Hij zag zijn auto bij de kringloopwinkel staan en parkeerde zijn tweede auto achter zijn Hyundai. Hij confronteerde de dief, die eerst nog beweerde dat het écht zijn auto was. Toen de boef realiseerde dat zijn bluf niet geloofwaardig was, nam hij de benen.

‘Hij rende als een hond, gewoon als een hond. Ik heb geen idee waar hij heen rende’, zegt de rechtmatige eigenaar. De dief had foto’s van zichzelf in de auto liggen en kon zo worden opgespoord. De moeder (ja, echt) van de crimineel overhandigde uiteindelijk de sleutel van de gestolen Hyundai. De dief werd opgepakt.

Advertentie

Reacties

  • Julian heeft op 3 november 2022 geschreven:

    Zo ken ik nog wel iemand in Nederland. Hij zat bij ons bij het autobedrijf in de kantine toen hij werd opgebeld dat zijn RS5 gestolen was. Hij racete weg met zijn Urban Defender en vond de auto gelukkig nog dezelfde avond terug. Hij heeft geen aangifte gedaan.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie