Je komt nog weleens een online advertentie tegen van een auto waar een 10-liter fles olie in de kofferbak staat en waarbij de verkoper beweert dat de ‘auto technisch in topstaat’ is. Ach, je weet in ieder geval zeker dat de olie niet ouder is dan 5.000 kilometer. Deze verkoper zit compleet aan de andere kant van het eerlijkheidsspectrum en toont zelfs foto’s van de auto terwijl hij onder water ligt.

De Amerikaanse man verkoopt op Facebook een Chevrolet Silverado uit 2002. Het enige probleempje is dat de auto volledig kopje onder is gegaan. De auto stond ‘een paar dagen’ onder water. De verkoper vindt het belangrijk om één ding te benadrukken: er was geen alcohol in het spel toen de auto achteruit het water inreed. Niet dat dat veel uitmaakt voor de staat van de auto, maar toch.

De verkoper legt uit hoe het gebeurde: ‘[De pick-up] viel in mijn meer toen ik een poging deed mijn grasmaaier te redden ([ik was] niet dronken toen het gebeurde). Ja, de grasmaaier is gered en loopt prima.’ Hij denkt dat de pick-up ondanks de waterschade ook nog wel te redden is met een nieuwe accu en nieuwe bougies. Dat klinkt wat optimistisch, maar wie weet.

De 6,0-liter V8-motor draait in ieder geval nog vrij. Mocht je interesse hebben, dan mag je de auto voor omgerekend 1.600 euro komen ophalen in Clarksville, dat ligt in de staat Arkansas. De verkoper adviseert om een trailer mee te nemen. De auto heeft overigens wel een clean title, wat betekent dat ie volgens het register nog nooit schade heeft gehad.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)