De prestaties van de langzaamste versie van de nieuwe Porsche 911, de Carrera S, zijn al bijna te hoog voor de Nederlandse wegen. Met 450 pk sprint de 911 Carrera S in 3,7 seconden naar de 100 km/u en hij stopt pas bij 308 km/u met accelereren.

Als je niet oppast, ben je dus al snel je rijbewijs kwijt. En als je pech hebt is dat heel, heel snel. Afgelopen weekend haalde een Nederlander zijn nieuwe Porsche 911 Carrera S op in de buurt van Rotterdam. Op de A16 ging hij even kijken hoe snel zijn nieuwe auto was.

Wat hij niet had gezien, was dat vlak achter hem een opvallende Audi A6 van de politie reed. De meting van de agenten kwam uit op een snelheid van 180 km/u waar een snelheidslimiet van 100 km/u gold. De politie hield de man staande en hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Volgens het bericht van de politie op Facebook had de bestuurder van de Porsche 911 de auto slechts enkele uren daarvoor gekocht. Goed, ergens wel begrijpelijk dat je je auto wilt testen, maar dit was misschien niet de handigste plek. De foto is overigens ter referentie en niet de auto waarin de man zijn rijbewijs kwijtraakte.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 28 juli 2019 geschreven:

    Wat is die bult van de 911 achterop toch lelijk!

    Reageer
  • Kees heeft op 18 juli 2019 geschreven:

    Vermoed dat toch een ONopvallende Audi A6 bedoeld wordt….

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie