De enige manier om miljonair te worden met het verzamelen van parkeerboetes, is om als miljardair te beginnen. Of je moet advocaat zijn. Deze sluwe Nederlander verzamelde in de afgelopen jaren meer dan veertig boetes in de hoop er een leuk zakcentje aan te verdienen. Helaas voor de man kreeg het gerechtshof er lucht van en nu mag hij alle boetes gewoon betalen.

Hoe verdien je geld aan een parkeerboete?

Al eerder dit jaar schreven we over slimme bureautjes die gratis voor jou een boete aanvechten. Als de boete ongeldig wordt verklaard, dan mogen deze bedrijven de rekening van de proceskostenvergoeding naar de overheid sturen. Deze rekeningen kunnen snel oplopen. En zo probeerde deze man samen met een bureau ook een zakcentje te verdienen.

De man zet onder meer in Vlissingen, Sluis, Goes en andere plaatsen zijn auto neer op betaalde parkeerplaatsen zonder een parkeerkaartje te kopen. Hij parkeert telkens met één wiel op de stoep. De verdediging van de man is dat hij hierdoor ‘juridisch gezien’ niet parkeert, maar een andere verkeerswet overtreedt.

De foutparkeerder eist een dwangsom

Hij heeft naar eigen zeggen dus telkens de verkeerde prent gekregen, en daarom zijn alle parkeerboetes ongeldig. ‘Overal tekent de foutparkeerder bezwaar aan en vraagt hij bijvoorbeeld uitstel van betaling aan. Als een gemeente niet op tijd beslist over dit bezwaar of verzoek, volgt direct de eis tot een dwangsom’, zo schrijft het AD. Een paar gemeentes zouden inderdaad de boete geschrapt hebben.

De man moet bij diverse rechtbanken verschijnen, maar uiteindelijk bundelt het gerechtshof in Den Bosch alle zaken in één hoger beroep. Volgens het hof had de man ‘geen ander doel dan het generen van inkomsten’. De foutparkeerder moet uiteindelijk de boetes gewoon betalen, zo meldt het AD. Het kan zijn dat de man hierover nog in bezwaar (cassatie) gaat.

Advertentie

Reacties

 • Joel heeft op 21 juli 2023 geschreven:

  Slim. En tsja, gelden die technische regeltjes nou ineens niet meer omdat iemand er misbruik van maakt? Betaal die vent en verbeter het systeem!

  • Marcou heeft op 26 juli 2023 geschreven:

   Nou, de overheid mag wel bekeuren op zaken dat eigenlijk niets is, en zo geld genereren. Maar andersom kan dat kennelijk niet. Voor mij is bovenstaande kwestie koekje van eigen deeg.

   Reageer
  • Nee juist niet heeft op 21 juli 2023 geschreven:

   Dit soort parasieten met je bestrijden.

   • Ronny heeft op 22 juli 2023 geschreven:

    Hij heeft toch gewoon geparkeerd zonder betalen. Dat hij dan ook nog eens een andere regel overtreedt zou hem gewoon een tweede boete moeten opleveren. Bedank de man voor het attent maken op de vergissing en geef de tweede prent ook gewoon :).

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie