We willen je verder geen fobie aanpraten, maar het kostte deze bijenkolonie slechts tien minuten om deze auto te bezetten. In de Amerikaanse staat New Mexico ging een man even boodschappen halen en parkeerde zijn auto, die hij geleend had, met het achterraampje open bij de supermarkt. Na het afrekenen ontdekte hij de onaangename verrassing en belde hij het alarmnummer. Gelukkig was een van de lokale brandweerlieden een imker.

Nieuwe koningin

Volgens de brandblussende imker komt het geregeld voor dat koloniën zichzelf in tweeën splitsen en dat de helft meegaat met een nieuwe koningin. Deze zwerm gaat dan op zoek naar een nieuwe plek om zich te huisvesten, in dit geval een geparkeerde auto. Gelukkig zijn de bijen nog niet heel beschermend over een plek als het nog niet definitief hun thuis is. De imker kon de bijen dus zonder al te veel moeite verplaatsen.

De brandweerman lokte de bijen met citroengrasolie een lege bijenkast in. Blijkbaar ruikt deze olie naar de koningin, waardoor de bijen met wat aansporing te verplaatsen waren. Naar schatting 15.000 bijen gingen mee met de brandweerman, die de bijenkast achter in zijn pick-up vervoerde. De kolonie woont nu in de achtertuin van de brandweerman en is dus gered. Dat is maar goed ook, want de wereld heeft de bijen hard nodig. Als je een keer een momentje hebt, lees je dan eens in over bijensterfte.

Hier kwamen ze bij-een

Advertentie

Reacties

  • Grapjas heeft op 2 april 2021 geschreven:

    Was het een Byton?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie