Welkom bij de Manhart Cayenne CRT 800. Dit is de kijk van de Duitse tuner op de Porsche Cayenne Coupé Turbo. De basis is dus niet de allersnelste Turbo GT, voor de duidelijkheid. Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen, dus we zullen meteen met de deur in huis vallen: de Manhart Cayenne CRT 800 heeft nu 807 pk en 1.090 Nm koppel.

De Cayenne heeft nog altijd dezelfde 4,0-liter V8, maar Manhart speelde iets met de turbo’s en plaatste een grotere intercooler. De motor en de versnellingsbak kregen andere software en een nieuw uitlaatsysteem mag niet ontbreken. Nog geen nieuws over de nieuwe 0-100-tijd, maar hij zal aanzienlijk sneller zijn dan de 3,9 seconden van de standaard Turbo Coupé en ongetwijfeld ook iets sneller dan de Turbo GT met 640 pk.

De wielen zijn nieuwe 22-inch units en de standaard luchtvering is afgesteld om 35 millimeter lager te staan. Gelukkig heeft Manhart het interieur met rust gelaten op het voorbeeld dat je hierboven ziet, maar ze zeggen wel dat de binnenkant ‘individueel kan worden geconfigureerd volgens de eisen van de klant’. Oh oh. Er komen binnenkort ook een optionele voorspoiler en diffuser beschikbaar, beide gemaakt van koolstofvezel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)