Tot nu toe zijn er maar weinig tuners die zich bezighouden met het softwarematig toevoegen van motorvermogen bij elektrische auto’s. Mogelijk omdat het allemaal relatief nieuw is en de kennis ontbreekt, en omdat ze er hun vingers (letterlijk) niet aan willen branden. De Duitse tuner Manhart waagt zich er nu aan: ze voegen bijna 40 pk en 60 Nm toe aan de Tesla Model 3 Performance.

Het vermogen van de Tesla Model 3 is altijd een beetje onduidelijk geweest. Officieel vermeldt Tesla zelf geen pk’s of Nm’s voor de elektrische sedan. Volgens Manhart is het standaardvermogen van de Model 3 Performance 513 pk en 660 Nm. Met de MHtronik Powerbox groeit de power naar 550 pk en 720 Nm. Wat dat doet met de actieradius, is niet bekend. We zijn ook erg benieuwd wat Tesla er zelf van vindt.

De prijs van de tuning bij Manhart is niet bekend. Voor nu bieden ze deze Manhart Tesla Model 3 alleen als kant-en-klare auto aan. Voor 74.900 euro exclusief Nederlandse belastingen gaat de Tesla met jou mee naar huis. Naast het extra vermogen monteerde Manhart een koolstofvezel splitter, andere wielen en plakten ze een neppe grille op de neus.

Niet de eerste met ‘chiptuning’ voor de Tesla Model 3

Vorig jaar kwam het bedrijf Ingenext met de zogeheten Boost 50-module. Dit is een klein stekkertje dat 50 pk zou toevoegen aan de Model 3. De installatie van deze module zou binnen enkele minuten gepiept zijn door hem onder het dashboard in te pluggen. Het bedrijf adviseert wel de module even te verwijderen voordat je naar de dealer rijdt. Deze module kost omgerekend ruim 900 euro, exclusief belastingen en verzendkosten vanuit Amerika.

Advertentie

Reacties

 • Pfaffenspiegel heeft op 8 september 2021 geschreven:

  37 pk meer als je er al meer dan 500 hebt 🙄🙄🙄

  • Lucas heeft op 9 september 2021 geschreven:

   Klopt helemaal

   Reageer
  Reageer
 • Martijn heeft op 8 september 2021 geschreven:

  He, He eindelijk de mogelijkheid om een gril te laten plaatsen..dat ziet er al veel beter uit. Nu nog een dasboard met heel veel klokjes en knopjes en luxe ..dan wordt het nog wat met dit model tesla!!!

  • Henry heeft op 14 september 2021 geschreven:

   Dan krijg je weer zo’n oudbollige Duitse ballenbak.

   • Petrolhead heeft op 14 september 2021 geschreven:

    Alles beter dan een lelijk Amerikaans stuk plastic.

    Reageer
   Reageer
  • Peter heeft op 9 september 2021 geschreven:

   En nog samen bouwen zonder dat het piept, kraakt en uit elkaar valt.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie