Een nieuw Engels onderzoek van het bedrijf CompareTheMarket wijst uit dat mannen sneller verkeersovertredingen begaan dan vrouwen. Ze baseerden het onderzoek op data van verzekeringsbedrijven. Hieruit bleek dat mannen twee keer sneller opgepakt worden voor een auto-gerelateerde overtreding dan vrouwen. 65 procent van de aanhoudingen waren bij mannen en maar 35 procent van vrouwen. Met deze informatie kun je thuis vast een argument winnen.

De meestvoorkomende overtreding in het onderzoek is natuurlijk het te hard rijden. Dit geldt voor 65 procent van alle gedocumenteerde verkeersovertredingen. Op de tweede plek staat het rijden zonder verzekering, dit komt uit op 7 procent. Rijden onder invloed staat op de derde plaats met 5 procent. Uit de cijfers blijkt dat mannen tweeënhalf keer zo vaak worden betrapt op het rijden onder invloed als vrouwen.

Een ouder onderzoek van leasemaatschappij ALD kwam tot een andere conclusie. Toen zij keken naar de boetes van hun klanten, reden vrouwelijke leaserijders gemiddeld 1,6 boetes en mannen gemiddeld 1,8 boetes. Een verschil van niets, dus. Bij mannen reden Panamera-bestuurders de meeste boetes. Bij vrouwen was de Volkswagen Golf de grootste boete-magneet. Of zijn leaserijders gewoon veel netter?

Reacties

 • Wouter heeft op 25 oktober 2019 geschreven:

  Even voor de duidelijkheid een auto-gerelateerd misdrijf is wel wat anders dan een verkeersovertreding…

  • TopGear Redactie heeft op 28 oktober 2019 geschreven:

   Dat klopt! Toch één keer misdrijf ingeslopen – we hebben het aangepast

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear