Klaar voor een kwaliteitsonderzoekje? Een haartransplantatiekliniek uit Manchester besloot te onderzoeken wat de leeftijd is wanneer mannen écht volwassen worden. Een onderzoek dat potentieel een hoop verklaart over het rijgedrag van jezelf of mensen om je heen. Achterhaalde methodes als MRI-scans of psychologische evaluaties werden aan de kant geschoven en de kliniek ging voor een enquête onder 1.000 mensen. De resultaten zijn dus absoluut feit te noemen en zullen samen met de bijvoorbeeld de bevindingen van Freud de geschiedenisboeken in gaan.

Volgens het onderzoek voelen mannen zich ‘gesetteld en zeker’ op 54-jarige leeftijd. De bevindingen worden internet-wijd geïnterpreteerd als ‘mannen worden pas na hun 54e volwassen’. Voor die tijd wordt het mannengedrag getypeerd als ‘adolescent’. Een ander onderzoek van Nickelodeon geeft voor mannen een leeftijd van 43 aan. Op dat punt zouden mannen kinderachtig gedrag ontgroeien; bij vrouwen is dit overigens pas bij een leeftijd van 32 jaar. Gemiddeld zouden Britse vrouwen veertien keer per jaar hun man vertellen ‘zich eens naar hun leeftijd te gedragen’.

Te hard rijden en stoplichtsprintjes

Het laatstgenoemde onderzoek maakte een lijst van de 30 kinderachtigste kenmerken. Stipt op één staat lachen om boeren en scheten, daarna komt fastfood-eten om twee uur ‘s nachts en het spelen van games. Op vier staat te hard rijden of met andere auto’s ‘racen’ op de snelweg of tussen de stoplichten. Rijden met harde muziek op staat ook in de lijst, en op nummer 23 staat het rijden in een gemodificeerde auto of een auto met een luide uitlaat.

Overigens geeft het onderzoek van Nickelodeon aan dat vier op de tien mensen de onvolwassenheid als iets positiefs zien omdat het de relatie leuk zou houden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie