De Bugatti Chiron is met gemak een van de meest gecompliceerde en over-ontwikkelde auto’s op de planeet. Dat weerhoudt Mansory er niet van het meesterwerk uit Molsheim een niet zo subtiele make-over te geven. De Mansory Chiron ‘Centuria’ staat nu te koop.

De Autosalon van Genève is voor tuners doorgaans een ‘hou m’n bier vast en check dit’-momentje: ze kitten zoveel mogelijk koolstofvezel op dure supercars. In een poging iedereen af te troeven, bouwde Mansory deze Centuria – een Chiron met een nieuwe bodykit.

We willen Mansory’s harde werk niet door het slijk trekken, maar laat ons Mansory’s harde werk even door het slijk trekken. Want je moet wel heel dapper of dwaas zijn als je denkt dat je de Bugatti Chiron kunt verbeteren. Beslis zelf aan welke kant van de medaille Mansory zit.

Volgens Mansory zijn de aerodynamische eigenschappen van de Chiron verbeterd door nieuwe zijskirts, grotere luchtinlaten, een nieuwe vleugel, een nieuwe diffuser en nog een hoop extra’s. Allemaal zaken die Bugatti zelf blijkbaar gemist heeft.

De rijhoogte lijkt op die van een crossover. Met een vraagprijs van 4,2 miljoen euro kost de Mansory Chiron bijna het dubbele van een nieuwe, originele Chiron. Dan heb je wel écht iets unieks. Al is een mes met een scherp handvat ook bijzonder uniek – en dat wil je ook niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)