De Mercedes-AMG GT is zonder twijfel een van de bestgelijnde auto’s van de afgelopen jaren. Mansory was het daar deels mee eens, want ze vonden het nog wel nodig om er een bodykit en een rode vleugel op te plakken. Voordat je jouw GT S veilig verstopt, het is gelukkig een one-off.

De ‘specialisten’ bij Mansory hebben volgens de tuner diep gegraven om de Mercedes-AMG GT S geraffineerder te maken. Wij zijn het niet eens met de woordkeuze.

Alle koolstofvezel delen – binnen en buiten – zijn gespoten met een speciale ruby rode lak waarbij de structuur van het materiaal zichtbaar blijft. De auto is verlaagd, maar dankzij de wide bodykit lijkt de auto hoger te staan. We hebben in de galerij foto’s toegevoegd van de Mercedes-AMG in betere tijden ter vergelijking.

Het goede nieuws ligt onder de motorkap. Grotere turbo’s en een nieuw uitlaatsysteem zorgen voor een vermogenstoename van de 4,0-liter motor. Mansory perst 730 pk uit de V8  Dat is inderdaad 220 pk meer.  Not bad. Daarmee sprint de GT S in 3,4 seconden naar 100 km/u, 0,4 seconden sneller dan standaard. De topsnelheid van 330 km/u ligt 20 km/u hoger dan de oude (elektronisch begrensde) top.

Nou hop, Dubaais kenteken erop en gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie