Lekker gewerkt op de afdeling marktonderzoek van Mansory. We hebben zo het vermoeden dat iemand van de tuner naar een populaire onderdelenleverancier belde en vroeg ‘wat is nou jullie bestverkochte accessoire?’. Het antwoord daarop was ‘van die lelijke bumperbeschermers achterop en een nog lelijkere pushbar voorop. Weet je dan genoeg? Oké, is goed, hooi!’.

Daarbij vertelde de behulpzame onderdelenleverancier niet dat ze voornamelijk aan pakketbezorgers leveren. En zo ging Mansory aan de slag met nieuwe accessoires voor de Mercedes-Maybach GLS. Voorop monteren ze een glimmende pushbar en achterop het type bumperbeschermer dat je ziet achterop het busje van je lokale DHL-bezorger.

De Mansory Mercedes-Maybach GLS ziet er goedkoop uit

Het is knap hoe snel een gloednieuwe SUV van 250.000 euro eruit kan zien als een geïmporteerd stinkhok met 302.345 kilometer op te teller (in feite 451.643 kilometer, maar hé, het onderhoudsboekje is ‘kwijt’). Dat je graag wat extra koolstofvezel op je protserige SUV wil, dat kunnen we nog snappen, maar er zijn echt grenzen. Behalve als je pakketbezorger bent. In dat geval: grijs kenteken regelen en gaan.

Het is wel een snelle bezorgbus

Gelukkig laat Mansory ook wat foto’s zien van de Mercedes-Maybach GLS zonder de gebogen trapleuningen op de voor- en achterbumper. Dat ziet er al een stuk minder erg uit. Wel leuk zijn de motorische ingrepen. Het nieuwe vermogen is 820 pk en 980 Nm koppel. De 0-100-tijd is 4,4 seconden en de topsnelheid is 300 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie